Vřídelní kolonáda

  • Společně se studiem VRTIŠKA & ŽÁK jsme představili dvě varianty řešení

Vřídelní kolonáda byla vystavěna podle návrhu architekta Jaroslava Otruby na přelomu šedesátých a sedmdesátých let dvacátého století na místě litinové kolonády ze 70. let devatenáctého století. Skládá se ze tří částí – Haly výtrysku Vřídla, Příčné a Podélné haly. O budoucnosti Vřídelní kolonády mělo rozhodnout referendum, které nebylo vhodně formulováno. Referenda se zúčastnilo málo voličů, a tím pádem nebylo prohlášeno za platné.

Cílem studie revitalizace Vřídelní kolonády je nastavit jasné principy, jak přistupovat k objektu jako celku. Podpořit jeho hodnoty, revidovat provozní vazby a najít novou atraktivní náplň. Pro spolupráci na architektonické studii bylo osloveno studio VRTIŠKA & ŽÁK, které má řadu oceňovaných realizací přes produktový design po interiéry a architekturu. Společně s KAM KV byly definovány zásahy do stávající budovy, její náplň a nové dispoziční řešení. V průběhu spolupráce došlo k nastínění dvou možných přístupů materiálového pojetí a řešení detailů. Bližší vysvětlení principů najdete v obou studiích vpravo v Dokumentech nebo v záložce Videa, kde jsou obě studie představovány.

  • 14867-karlovy-vary-vridelni-kolonada-1200x900

Odpovědná osoba:

Videa:

Akce:

VíceMéně